Ofte stilte spørsmål med svar (FAQ)

Ofte stilte spørsmål med svar

Dersom du lurer på noe anbefales det at du leser gjennom artiklene under "Informasjon", samt spørsmålene på denne siden før du tar kontakt med oss. Svært mange av spørsmålene er allerede besvart her!


Generelle spørsmål

Hvordan sjekker jeg om telefonen min er operatørlåst?

For å sjekke om telefonen er operatørlåst setter du i et SIM kort fra en annen operatør. Når du har tastet PIN vil en feilmelding vises. Se under for noen vanlige feilmeldinger:
- Sony-Ericsson: "Sett inn riktig SIM-kort"
- Nokia: "Telefonen begrenset", "SIM-kort ikke gyldig"
- Samsung: "Nettverkslås/Kategorilås - Tast passord", "Feil SIM"
- Motorola: "Tast spesialkode", "Kontakt tjenesteleverandør"
- Siemens: "Telefon sperret! Subset-KODE"
- LG: "Sett inn riktig SIM-kort".

Telefonen min starter opp og alt fungerer utenom å ringe eller sende meldinger. Kan dere ordne den?

Serienummeret (IMEI) på telefonen din er muligens blokkert av operatørene som følge av at den er meldt tapt/stjålet. Vi tilbyr ikke bytting av IMEI. Vi anbefaler at du tar kontakt med politi eller operatør og melder telefonen funnet.

Jeg får feilmeldingen "SIM-kort registrering mislyktes" eller "Inaktivt SIM-kort"

Disse problemene er IKKE relatert til operatørlås. "SIM-kort registrering mislyktes" betyr at det er noe feil med abonnementet eller operatøren. Ta kontakt med operatøren din.
"Sett inn SIM" betyr at telefonen din ikke klarer å lese SIM-kortet ditt. Nye telefoner kan ha problemer med gamle SIM-kort og omvendt. Hvis meldingen kommer på alle sim-kort er det en feil på telefonen.

Telefonen sier "Sett inn SIM-kort" selv om jeg har satt i SIM-kortet?

Dersom du blir bedt om å sette inn SIM-kort til tross for at sim-kortet står i betyr det at telefonen din ikke klarer å lese SIM-kortet ditt. Nye telefoner kan ha problemer med gamle SIM-kort og omvendt. Hvis meldingen kommer på alle SIM-kort er det en feil på telefonen. Sjekk først at det ikke er noe støv eller skitt på sim-kortet eller i SIM-kort leseren.

Kan jeg kjøpe meg en telefon til en krone, låse den opp og på den måten spare masse penger?

Nei, dersom du binder deg til et abonnement må du betale for dette gjennom hele bindingstiden uavhengig av om en eventuell operatørlås fjernes. Vi kan ikke bryte bindingstiden. Vi oppfordrer heller ingen til å kjøpe operatørlåst mobiltelefon kun for å låse den opp og "kaste" det medfølgende SIM-kortet.
Les for øvrig denne artikkelen om "billig-telefoner".

Hva er branding? (operatøroppsett/reklame, f.eks. Entry/Djuice)?

Den siste tiden har operatører begynt å legge inn sin egen programvare på mobiltelefonene. Typiske tegn på at telefonen din har operatøropsett (også kalt "branding") er at telefonen har flere bilder og logoer av operatøren, og gjerne utstyrt med en egen snarveiknapp og meny som leder deg til operatørens nettsted.
I Norge er det hovedsaklig Telenor som legger inn operatøroppsett, noe de har kalt "Entry" og "Djuice. Les mer om hva Entry er og se bilder HER
Unlock kan fjerne disse operatøroppsettene fra de fleste mobiler.

Mister jeg garantien på min telefon ved opplåsing?

Nei, garantien blir vanligvis ikke påvirket.
Ved opplåsing av Nokia (med opplåsingskode), blir ikke garantien påvirket. Dersom du sender telefonen til oss for opplåsing, vil ikke garantien gjelde for de problemene som oppstår som en direkte følge av opplåsingen. Vi har imidlertid ikke hørt om tilfeller hvor det har oppstått problemer som følge av opplåsingen, men hvis det likevel skulle skje vil vi selvsagt være behjelpelig med å ordne feilen, eventuelt gi deg en ny telefon.

Jeg har et spørsmål jeg ikke finner svar på. Hvordan kan jeg kontakte dere?

Du kan kontakte oss ved å sende e-post via kontaktskjemaet eller manuelt til kontakt@unlock.no. Vi er også tilgjengelig på MSN med samme e-postadresse!

Hvorfor er dere ikke tilgjengelig på telefon?

Unlock bruker utelukkende E-post som kommunikasjonsmiddel av følgende årsaker:


Spørsmål om sending av mobil til vårt verksted

Hvor lang tid bruker dere på å ordne telefonen dersom jeg sender den til deres verksted?

Hvor lang tid det tar fra du sender telefonen til du har fått den tilbake avhenger avhenger hovedsaklig av Posten. Vi returnerer normalt telefonen samme dag eller dagen etter at vi mottar den. Totalt tar det som regel 2-6 virkedager fra dagen du sender den, til du har fått den tilbake.
OBS: Dersom vi ikke har mottatt betaling for tjenesten vil vi vente med å returnere den til betaling er mottatt.

Jeg ønsker ikke å sende telefonen til et ukjent firma! Hvilken garanti har jeg for at jeg får telefonen tilbake?

Vi forstår godt at kundene våre er skeptisk til å sende en dyr telefon til et ukjent firma. Vi gjør vårt beste for at kundene våre skal føle seg trygge. Unlock er et seriøst firma registrert i foretataksregisteret, noe som gir deg en trygghet fremfor å sende telefonen til privatpersoner. Vi garanterer at du får telefonen din tilbake i den stand du forventet. Dersom du skulle oppleve problemer i etterkant vil vi selvsagt reparere skaden eller erstatte telefonen med en ny. Det er også verdt å merke seg at vi har over 5 års erfaring innen for denne bransjen, og kun benytter oss kun av det originale og beste utstyret på et marked som florerer av falske kopier og dårlige løsninger. Ved bestilling hos oss får du tilgang til et kundeområde hvor du hele tiden kan følge status på ordren din. Om du ønsker kan du bli varslet på SMS/E-post når vi mottar og/eller har ferdigbehandlet bestillingen din. På denne måten har du full kontroll over hva som skjer med telefonen din.

Er du fremdeles skeptisk? Les tilbakemeldinger fra flere hundre fornøyde kunder! Er det noe du lurer på er det bare å ta kontakt!

OBS: For din egen sikkerhet anbefales det at du sender telefonen som registrert sending, slik at den er forsikret og kan spores. Da får du samtidig bevis på at du har sendt oss en telefon, og vi mottatt den.

Må jeg sende SIM-kortet? Jeg kan ikke være uten mobil så lenge!

Nei, du må ikke sende SIM-kortet! Dersom du har en annen mobiltelefon tilgjengelig, kan du bruke SIM-kortet ditt i denne mens telefonen din er på service hos oss. Vi har aldri bruk for SIM-kortet, så vi ser helst at du ikke sender oss det (selv om det fulgte med telefonen).

Hvor mye koster frakt? Er det noen andre tilleggskostnader?

Vi har ingen gebyrer - det eneste som kommer i tillegg er fraktkostnader som er basert på Postens takster + kostnad for emballasje (boblekonvolutt/eske).

Følgende sendingsmåter er aktuell når du sender til oss på Posten:

Se Posten.no for mer informasjon.


Vi tilbyr følgende retursendingsmåter:

Hvor skal jeg sende telefonen?

Du får tilsendt all nødvendig informasjon om sending på e-post etter at du har registrert bestilling.

Kan jeg besøke dere og få telefonen låst opp mens jeg venter?

Ja, det er mulig å besøke oss på kontoret vårt på Kokstad i Bergen, men kontoret er ikke alltid bemannet, så vennligst ta kontakt for avtale.

Adresse:
Kokstadflaten 19B
5257 KOKSTAD
(sving opp til høyre før Spar Kjøp)


Spørsmål om opplåsingskoder (Nokia)

Hvilken garanti har jeg for at koden jeg kjøper fungerer?

Etter ett års drift viste beregninger at 99,998% av kundene har fått låst opp mobilen med opplåsingskodene Unlock har solgt dem. I nesten alle tilfeller hvor det er problemer, skyldes det at kunden har oppgitt ukorrekte opplysninger, telefonen er forsøkt låst opp med andre koder, eller at problem egentlig skyldes noe annet enn operatørlås (f.eks. sikkerhetskode, manglende dekning osv.). Dersom feilen ligger på vår side, og vi ikke klarer å hjelpe deg, vil du selvsagt få utgiftene refundert.

Hvorfor koster opplåsingskodene penger? Jeg har sett nettsteder tilby dem gratis!

Forskjellen på vår tjeneste og gratistjenestene er at vi selger deg fungerende koder. Vi gir deg også hjelp dersom du trenger det. Dersom du ikke har de riktige kunnskapene er det ikke lurt å bruke gratistjenestene, da dette ofte resulterer i at telefonen låser seg helt (ikke lenger er mulig å låse opp med opplåsingskode) i stedet for å låse seg opp. I motsetning til gratis-tjenestene, har vi spesialisert oss på det norske markedet, og vet hvilke koder som er riktige på de forskjellige modellene og operatørene her i Norge. Det er verdt å merke seg at vi er de eneste i verden som selger koder som fungerer på nye Tele2 og Netcom telefoner.
Vi gir deg den fungerende koden - ikke 7 andre koder som bare kanskje fungerer!

Jeg finner ikke opplåsingskode til min Nokia - hvorfor?

Nyere Nokia-telefoner har en ny type operatørlås med bedre beskyttelse. Disse er det ikke mulig å generere opplåsingskode til - kun operatøren kan skaffe koden. Noen av de siste Nokia som er mulig å lage kode til er Nokia 5070, 5140i, 6070, 6103, 6230i - er telefonen din nyere enn disse er det mest sannsynlig ikke mulig å skaffe kode til den. Noen av telefonene kan vi imidlertid låse opp dersom du sender den til oss. Klikk her for å se hvilke modeller som støttes